Независим народен представител на този етап ми звучи чудесно.Това обяви изключеният

...
Независим народен представител на този етап ми звучи чудесно.Това обяви изключеният
Коментари Харесай

Явор Божанков: Независим депутат на този етап ми звучи чудесно

" Независим национален представител на този стадий ми звучи отлично. "

Това разгласи изключеният от ПГ на Българска социалистическа партия народен представител Явор Божанков пред бТВ в неделя заран. Той добави, че няма тактика за напред, не е мислил и вземал решения за други парламентарни групи. След като Божанков в несъгласие на партийната повеля подкрепи даването на оръжия за Украйна освен това с трогателно слово от трибуната на Народно събрание, се появиха догатки, че върви към присъединение към " Продължаваме промяната ". Бившият Българска социалистическа партия народен представител благодари за обществената поддръжка на сътрудниците си от Политическа партия и Демократична България. След което посочи, че няма да напуща Народното събрание, за което беше свикан от Българска социалистическа партия, само че ще работи като самостоятелен народен представител.

" Не съм го направил с концепция да вървя някъде другаде. Ако го бях направил, щях да кажа - напущам, с цел да се причисля към... ", сподели той.

На въпрос дали е имало и ще има диалози с Политическа партия или ДБ за общи дейности, той отговори: " Разбирам, че желаете безапелационен огговор, само че нямам отговор и аз не знам ".

" Разводът е финален, изрично няма път обратно в Българска социалистическа партия ", уточни още той.

Той отхвърли опцията да има и по-близки връзки с така наречен ново ляво - непарламентарни политически сили с неголяма електорална поддръжка, множеството произлезли от напуснали Българска социалистическа партия политически фигури.

" Няма такава възможност. Новото ляво - като остарялото, само че му викат ново. Това не е ново ляво, не е ново, неуместно е да се каже, че е ново ", изясни той.

Божанков отхвърли и друга нечиста сделка, че се готви за друга политическа кариера - като кандидат-кмет на Горна Оряховица, освен това повдигнат от Политическа партия.

Той разгласи още, че в случай че " можем да върнем времето обратно и път пъти да гласоподавам, отново пет пъти бих дал своя вот по този метод ".

Според него българите неправилно, когато заемат позиция, постоянно гледат коя е мощната страна, а не коя е вярната. Затова и са правили неправилни избори при предходни войни.

" Не мислим коя е вярната страна, а коя е мощната. Сега вярната и мощната страна са едно и също ", сподели той във връзка с войната в Украйна. 

След компромисите, които трябвало да прави, до момента в който е част от ПГ на Българска социалистическа партия, било, че предложил законопроекти, които поради партийната дисциплинираност не били одобрявани и не можели да бъдат импортирани в Народно събрание. 

" Досега съм се съобразявал  с групата, в този момент ще имам независимост да направя това, което считам за редно ", разгласи той. 

И даде образец.

" В предишния мандат организирах редица срещи със аграрни производители, които желаят да създават промишлен коноп. Изготвих законопроект, предложих го на ПГ и сътрудниците споделиха - не, считаме, че хората няма да го схванат. Макар че България може да бъде огромен проиводител, уверен съм в това.

Има неща, по които работя от дълго време, само че са спрени на трупчета, ще стартира с тях интензивно ", сподели още Божанков.

Той разгласи още, че ще постави старания да запази коректни връзки с БСП и с лидерката Нинова - " няма да експортирам персонални диалози, нашите разлики не са персонални, няма засегнатост, няма скандал ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР